Banden

Banden

 

De conditie van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. Autobedrijf Bikker adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

 

Wanneer moet u de banden vervangen?

Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen, uitdroging en uitstulpingen.

 

Hoe houdt u uw banden in goede conditie?

Het is verstandig de bandenspanning één keer per maand te controleren. De banden mogen daarbij nog niet opgewarmd zijn. U kunt de aanbevolen bandenspanning vinden aan de binnenzijde van de bestuurdersportier, in het instructieboekje of op een sticker aan de binnenkant van de tankdopklep.

Afhankelijk van het gebruik wordt een andere bandenspanning gevraagd. Een zwaar beladen auto vraagt een hogere bandenspanning dan een auto met alleen een bestuurder.

Probeer het op- en afrijden van stoepranden, verkeersdrempels en andere grote oneffenheden zoveel mogelijk te beperken. Houd verder de slijtage van het profiel in de gaten.

Controleer of er sprake is van een gelijkmatige slijtage. Is dat niet het geval? Komt u dan even langs bij Autobedrijf Bikker.

 

Lekke band?

Is uw band lek en heeft u er niet lang op doorgereden? In zo’n situatie kunnen wij de band meestal prima repareren en uitbalanceren. Dat bespaart u weer een onwelkome uitgave.

 

RunFlat banden.

Sommige auto’s hebben tegenwoordig RunFlat banden. Met deze band kun je nog 80 kilometer doorrijden nadat hij lek is geraakt. De wangen van deze runflat banden zijn zo stevig dat u bij een maximum snelheid van 80 km/u nog makkelijk naar de dichtstbijzijnde AutoFirst garage kunt komen.

De fabrikant van uw auto bepaalt of er RunFlat banden gemonteerd kunnen worden. Alle auto’s die zijn uitgerust met RunFlat banden beschikken over een spanningscontrole systeem op het dashboard. Dit waarschuwt de bestuurder zodra er spanningsverlies is.

Wanneer u RunFlat banden wilt vervangen door standaard banden is dat mogelijk, maar wordt niet aanbevolen.

 

Banden balanceren.

Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor de wegligging en uw rijcomfort. Bovendien slijten zowel de banden als de wielophanging minder snel en scheelt het u aanzienlijk in het brandstofgebruik.

Trilt uw stuur bij een bepaalde snelheid, dan kan er sprake zijn van onbalans in één of meerdere wielen. Komt u dan bij ons langs om uw banden opnieuw te laten balanceren.

 

Auto uitlijnen.

Heeft u de indruk dat uw auto naar één kant trekt? De kans groot is dat uw auto uitgelijnd moet worden. De wielen staan dan niet recht ten opzichte van de auto. Dit scheeftrekken van de auto is niet alleen onprettig tijdens het rijden, het veroorzaakt ook een snellere bandenslijtage en een hoger brandstofverbruik. Autobedrijf Bikker kan dit euvel voor u oplossen. Wij adviseren u om ook in de volgende gevallen uw auto opnieuw te laten uitlijnen:

  • Na een aanrijding.
  • Na het vervangen van een wiellager of een van de stuurdelen.
  • Na het hard raken van een kuil of stoeprand.
  • Als het stuur scheef staat.

 

Banden wisselen.

De meeste auto’s hebben voorwielaandrijving waardoor de voorbanden sneller slijten. Door regelmatig te wisselen slijten uw banden gelijkmatiger. U heeft dan een betere wegligging. Hierdoor rijdt u dan weer veilig op de weg.

 

Banden opslag.

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. Autobedrijf Bikker biedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze eigen opslag.

 

logo Autobedrijf Bikker. Uw auto op de 1e plaats.

  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Auto reparatie

Autobedrijf Bikker repareert uw auto vakkundig!

Lees meer
Bovag garantie

Voordelig onderhoud

Met regelmatig onderhoud voorkomt u pech of dure reparaties aan uw auto.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij Autobedrijf Bikker word u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer