Elektrisch onderhoud

Elektrisch rijden 

We spreken over elektrische voertuigen als de auto (deels) wordt aangedreven door een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor met benzine of diesel als brandstof. Een elektrische auto wordt aangedreven door een elektromotor waarbij een grote batterij de energie levert voor de elektromotor. Dit kan op twee manieren, door een batterij of door een brandstofcel.  

Bij de batterij wordt de opgeslagen energie naar de elektromotor gestuurd en zorgt voor de aandrijving. Bij de brandstofcel wordt waterstof tijdens een chemische reactie omgezet naar elektrische energie en vervolgens naar de elektromotor voor de aandrijving van de auto.

Onderhoud aan een elektrische of hybride auto

Er is een verschil in onderhoud bij elektrische auto’s en auto’s met een brandstofmotor. Het grootste verschil heeft te maken met het aantal bewegende onderdelen. Een elektrische auto beschikt over veel minder bewegende onderdelen die kunnen slijten.

Een misvatting die we af en toe voorbij horen komen is dat een elektrische auto geen onderhoud nodig heeft. Een elektrische auto heeft wel degelijk onderhoud nodig, maar in een andere vorm en frequentie dan bij een traditionele auto.

We raden het aan om het onderhoud te laten uitvoeren volgens het schema in de handleiding. Als er een servicewaarschuwing verschijnt maakt dan tijdig een afspraak.

Tesla

Als Tesla rijder kunt u zelf bepalen wie uw Tesla onderhoud. Autobedrijf Bikker is een erkend autobedrijf voor het onderhouden van elektrische auto’s. Onze EV-specialisten werken volgens de voorschriften en de NEN 9140 norm.

 

 

Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Auto reparatie

Autobedrijf Bikker repareert uw auto vakkundig!

Lees meer
Bovag garantie

Voordelig onderhoud

Met regelmatig onderhoud voorkomt u pech of dure reparaties aan uw auto.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij Autobedrijf Bikker word u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer